LEGFRISEBB

Ginnáziumi beiratkozás

Gimnáziumi beiratkozás 2020-21-es tanévre

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020, (III. Il.) Korm. rendelet valamint a 10/2020 (V.29) EMMI határozat alapján a Chernel István Általános Iskola és Gimnázium, gimnáziumi tagozatára (7. G osztályba)  a beiratkozás a következő módokon történhet:

A középfokú iskolába felvételt nyert tanuló szülője vagy törvényes képviselője útján az iskolába személyesen vagy elektronikus úton is beiratkozhat, június 22 és 24 között.

Személyes beiratkozás igénye esetén június 17 és 19 között lehet időpontot foglalni telefonon a 06 (22) 579-018 telefonszámon.

Elektronikus beiratkozás esetén a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (a továbbiakban: KRÉTA) üzemeltetője a KRÉTA e-Ügyintézés felületén 2020. június 15-tól 26-ig biztosítja a szülő vagy törvényes képviselő részére, hogy a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló adatait beküldhesse a középfokú iskola részére a »Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.

Az iskola lehetőséget biztosít arra, hogy amennyiben a szülő vagy a törvényes képviselő a beiratkozásra rendelkezésre álló időben a KRÉTA használatával nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor a személyi azonosításra alkalmas iratokat a 2020/2021. tanév első napján is bemutathatja az intézményben.

Azon tanulók számára, akik középiskolai tanulmányaikat más intézményben folytatják a 2020-2021-es tanévben, elektronikus úton, a Kréta rendszeren keresztül megküldjük a bizonyítvány másolatát, ennek segítségével tudnak az új iskolájukba beiratkozni.

Országos német nyelvi verseny

Annak ellenére, hogy a tantermen kívüli oktatás tanárokat és diákokat egyaránt eddig nem látott kihívások elé állít, iskolánk 10. G osztályos tanulója, Muskáth Anna kiváló eredményt ért el a Nordwest kiadó által szervezett országos német nyelvi versenyen, ahol is a legjobb 6 diakot jutalmazták. Felkészítő tanára Fülöpne Szabó Orsolya. Köszönjük a munkájukat és gratulálunk a kiváló eredményhez!

Érettségi 2020

Kedves Érettségizők!

Megjelent a 119/2020. kormányrendelet a veszélyhelyzet során az érettségi vizsgák megszervezéséről.

https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/904cadd30854e61a1059a006f04a46fde911e929/megtekintes

Kérem, olvassátok el figyelmesen!

 

Továbbá felhívom a figyelmeteket rá, hogy kérhetitek az elfogadott vizsgajelentkezésetek törlését vagy megváltoztatását az alábbiak szerint:

  • a törlést a jelentkezést fogadó középiskolánál vagy a kormányhivatalnál kell kérelmezni
  • módosítani pedig akkor lehet, ha:
  • emelt szintről középszintre szeretnétek módosítani valamelyik vizsgátokat
  • kizárólag idegen nyelvből középszintről emeltre szeretnétek módosítani

A kérelmezés módja:

  • Az Oktatási Hivatal honlapján erre a célra közzétett formanyomtatványon.
  • 2020. április 21-ig lehet benyújtani, elektronikus úton. (A határidő elmulasztása jogvesztő!)
  • Az ezzel kapcsolatos OH-tájékoztató elérhető itt:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/erettsegi/2020tavaszi_vizsgaidoszak/vizsgajelentkezes_modositasa/

 

Agárd, 2020. április 17.                                           

Csordásné Bölcsics Márta

          igazgató

Elmaradt étkezési díj

TÁJÉKOZTATÁS ELMARADT ÉTKEZÉSI DÍJRÓL!!!

 

 

Kedves Szülők!

 

Tájékoztatom Önöket, hogy az elmaradt étkezési díjakat utalásos fizetéssel tudják rendezni! Ezzel kapcsolatban keressenek a 06-30-300-2978-as telefonszámon!

 

 

Köszönettel: Horváth-Kaleszdorfer Linda

 élelmezésvezető