Országos 4. lett a Chernel JSV csapata!

A Chernel csapata DSK JSV Eger, országos 4. hely

A 2017. március 25-én lezajlott versenyről az alábbiakban Békési Erika a helyi lapban is megjelent cikkét közöljük újra:

Immár tizenkettedik alkalommal jutott be a Chernel István Általános Iskola csapata a Játékos Sportvetélkedő országos döntőbe.

Idén Egerben rendezték a versenyt, a 18 diák és felkészítő tanáraik péntektől vasárnapig élvezhették az egriek vendégszeretetét. Meg is érdemelték: 240 csapat indult a versenyen, abból voltunk a legjobb 8 között.

A felkészítő tanárok, Bodor Zoltán és Czéczei János, valamint - a két évvel ezelőttig a csapat edzőjeként - Winklerné Paulik Erzsébet az évek alatt sok-sok tapasztalatot, edzési módszert, versenyzői taktikát látott és tanulmányozott, és ezekből alakították ki azt a profinak is mondható módszert, amivel az agárdi gyerekek a legnagyobb iskolákat is le tudják győzni. De tanulni mindig lehet: az idei országos döntő előtt új ötletként reggelire kakaós tésztát kaptak a gyerekek, és Zoli bácsi szerint látszott is a versenyzőinken az energiatöbblet.

A két és fél órás verseny egyébként testileg és mentálisan is teljes erőt kíván a gyerekektől, másodpercek döntenek a helyezésekről. Az egri döntőben az agárdiak viszonylag gyengén kezdtek, de Zoli bácsi szerint gyönyörű volt látni, ahogy fordulóról-fordulóra egy-egy helyet kapaszkodtunk fölfelé, egészen a végső negyedikig. Az edzők feladata ilyenkor legfőképpen az, hogy magabiztosságot sugározzanak a csapat felé.

És hogy az eredményeken kívül mit ad a gyerekeknek a DSK? Az edzők szerint ez egy alapozó sport. A heti háromszori kemény edzések alatt rengeteg olyan képesség fejlődik ki a kis sportolókban, amit azután kamatoztatni tudnak: csapatszellem, gyorsaság, állóképesség, erő, ügyesség és bátorság. Agárdi DSK-sok – gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

A csapat: Nagy Merse, Fánczi Áron, Vadkerti-Tóth Mirkó,  Király Flóra, Majoros Laura, Molnár Lili, Rozmus Míra, Vadkerti-Tóth Janka, Boldizsár Panka, Baracsi Máté, Török Dániel, Üsztöke András, Simon Rozália, Pokrovenszki Alíz, Monori Réka , Nagy Bercel, Király Dominik, Fánczi Jakab

---

Varga Péter képei az országos elődöntőről (Gárdony, 2017. február 25) és a megyei döntőről (Gárdony, 2017. január 14.)

A sportesemény dátuma
2017-03-25