Második hely az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjén

Agárdi siker a Haditorna Versenyen (Bognár Máté képe)

Október 4.-én a székesfehérvári Bregyóban rendezték meg az Országos Haditorna Verseny Fejér megyei döntőjét, ahol a Chernel István Iskola csapata a második helyet szerezte meg.
A verseny 8 feladatból állt: a 4x400 méteres váltófutás egy kiképző karabéllyal, sebesült ellátás és szállítás, haditotó, kézigránátdobás, akadálypálya, célba lövés, tájékozó futás Mátrix-pályán és a távbecslés. A versenyen 16 iskola vett részt négy-négyfős csapatokkal. A Chernelarmy fantázianévvel induló hazai csapatot Marczell Gergely, Bognár Máté, Illényi Dániel és Turi Péter alkották.
A fiúk rögtön az első versenyszámban, a váltóban a második helyen végeztek. Mind a négyen alig egy perc felett futották a négyszázat a 4 kilós karabéllyal a kezükben. Bravúrosan sikerült az akadálypálya teljesítése, amit remek taktikával, egymást segítve 4 és fél perc alatt teljesítettek az addigi jóval 6 perc fölötti időket lehagyva. Továbbá a Mátrix-pályán is rekordidőt futottak az agárdiak.
A versenyt végül az a dunaújvárosi csapat nyerte, akik már igazi veteránoknak számítanak, hiszen ez volt zsinórban a 3. győzelmük. Azonban a zöldfülű tópartiak is kitettek magukért, ugyanis alig 3 ponttal maradtak le, 99 pontot szerezve a győztes 102 ponttól. A harmadik csapat 84 pontot szerzett.
Szurkoljunk, hogy jövőre csapatunk felülkerekedjen a többieken és képviselhesse városunkat az országos döntőben.
Kapcsolódó képek

Sportág
A sportesemény dátuma
2017-10-04