Videópályázat a Chernelben

Miért szeretem Agárdot/az iskolámat/osztályomat?
Mi, tanárok fontosnak tartjuk tudni, hogy diákjaink hogy érzik magukat lakóhelyükön, az iskolájukban és az osztályukban. E célból írtunk ki év elején egy videópályázatot, melyben arra kértünk benneteket, hogy készítsetek filmes beszámolót e helyszínekkel kapcsolatos érzéseitekről.
Három pályamű érkezett, melyek olyan jól sikerültek, hogy nem tudtuk, de nem is akartuk rangsorolni őket, annyira más a három „mű”.
Borosnyai Zsombor filmje remekbe szabott turisztikai dokumentumfilmekkel vetekszik: teljes körpanoráma Agárd nevezetességeiről, korrekt adatokkal és csalogató- kedvcsináló, marketing jellegű szöveggel.
Zsinka Ildikó és Pavela Katzirz Noémi filmje derűs, igazi kis mókázós-csajos-tinis film lett; remekül felhasználták a Mimi begipszelt lábából adódó poénokat. Jó kis technikai trükkök keltenek vidám hangulatot.
Marcell Gergely filmje teljesen más: kicsit szürreális, szimbolikus hangulatot áraszt, és végig igen személyes hangulatban tartja nézőit. Elsősorban a tóra-vízre-fényekre-hangulatokra koncentrált, ami teljesen helytálló egy ilyen jellegű tematikánál.
Gratulálunk mindhárom alkotáshoz! Biztatunk benneteket (és másokat is) a további filmezésre. Nagyon örülnénk, ha a következő alkotások is rólatok, iskolai és iskolán kívüli közösségeitekről, személyes élményeitekről szólnának, melyeket szeretettel várunk honlapunkon.
Papp Zsuzsa tanárnő