Chernel István Természettudományi Verseny

Kedves Diákunk!

Ha vagy már legalább ötödikes, és még nem vagy öregebb nyolcadikosnál, szeretettel várunk a 2017/2018-as tanévben is megrendezendő Chernel István Természettudományi Versenyen.

A verseny rendszere: Kétfordulós egyéni verseny (Online és élő forduló) Fejér megyei 5-8. évfolyamos diákok számára, nevezési díj nincs.
A verseny célja: A természettudományos tudás elismerése mellett terepgyakorlatunkkal az élménygazdag versenyzés megélését kívánjuk nyújtani a versenyző diákoknak.

Jelentkezés módja:

  • Ha még nincs azonosítód Okostojáshoz, akkor erre a linkre kattintva https://okostojas.cherneliskola.hu/login/signup.php szerezz magadnak! Az ott megadott e-mail címre megerősítő e-mailt kapsz. A megerősítés után be tudsz lépni az Okostojás weboldalra.
  • Ha már van, akkor csak jelentkezz be vele Okostojásba!
  • Belépés után a Chernel-versenyek közül a megfelelő korosztálynál kattintson a „beiratkozás”-ra. Ez a beiratkozás felel meg a versenyre való jelentkezésnek. (Ez az egész a valóságban sokkal egyszerűbb, mint így leírva!)

A beiratkozás után rögtön hozzá lehet fogni a teszt kitöltéséhez.

Az online forduló megoldási határideje: február 28. 24 óra.
 
A határidő előtt, a véglegesítés előtt akárhányszor újra és újra be lehet lépni a weboldalra és folytatni az „utolsó próbálkozás”-t. A teszt végleges leadása után már nem lehet visszatérni.
Ha valaki a határidőig nem véglegesíti a tesztet, az övé is beszedődik az addig kitöltött válaszokkal.
Kérjük a felkészítő tanárokat, hogy szükség esetén segítség tanítványaikat az online felület kezelésében!

Korosztályonként a legjobb eredményt elért 25 versenyzőt hívjuk be a Chernel-versenyre. Aki az online fordulón nem ér el legalább 50%-ot, nem juthat be a behívottak közé. Ha valamelyik korcsoportban véletlenül nem lesz 25 fő, aki eléri a minimum 50%-ot, a 25 fős létszámot a másik korcsoportból feltölthetjük.
 
A Verseny témája:           

  • Chernel István élete és munkássága
  • A Velencei-tó és környékének élővilága
  • A mozgás, növekedés, fejlődés témakörhöz kapcsolódó, a korosztálynak megfelelő tananyag (természetismeret, földrajz, biológia, kémia, fizika)

Az online forduló témája megegyezik a Versenyével.

A Chernel István Természettudományi Verseny időpontja: 2018. április 19. (csütörtök) 8 óra. Érkezés, regisztráció 7.30-tól.

Helyszíne: Chernel István Általános Iskola és Gimnázium 2484 Agárd, Iskola u. 2.

A bejutott versenyzők egy elméleti feladatsor megoldása után a Velencei-tónál rendezett terepgyakorlaton vesznek részt. Szükséges felszerelés: jegyzetfüzet, íróeszköz, kényelmes ruházat.
A terepgyakorlaton hallottakból tesztet írnak, majd visszaérkeznek busszal az iskolába.

Eredményhirdetés: ápr. 28. péntek 13 óra.  (Az érintetteket még csütörtökön értesítjük)