Toldi a Vörösmarty Színházban, avagy a chernelesek sikere

2018. március 6-án és 7-én nagysikerű előadásban vettek részt diákjaink Székesfehérváron. A Vörösmarty Színház diákprojektjében 11 iskola mellett a mi színjátszóink feladata volt a mű 12. énekének színjátékos megjelenítése. A fináléjelenet korabeli ruhákban, jelmezekkel, díszletekkel a Toldiról szóló elbeszélő költemény tablója autentikus színészi játékkal és rendezésben került a zsúfolásig telt nézőtér elé.

A gyerekek hallatlan fegyelmezettséggel, kreativitással és méltósággal játszották el György megszégyenülését és Miklós diadalmenetét. Nagy ováció és taps követte jelenetünket, hiszen az Utóhang 400 gyerek általi közös elmondása is a mi ötletünk volt. A középkori kelta eredetű finálézenére ütemes taps és csillogó szemek-arcok volt a reakció a nézők körében.

Álljon itt mindazok neve, akiknek ezt a sikert köszönhetjük.

Stáblista Chernel

Toldi Miklós: Illényi Dániel

Lajos király: Czakó Tamás

Királyné: Hamrák Vanda

Toldi György: Juhász Dániel

Krónikás: Préda András

Toldiné: Méhes Anna

Bence: Bognár Máté

Kikiáltó: Kelemen Csanád

Zászlósok: Benkő-Kucsora Máté, Jakab Balázs, Bálint István

Udvari nép:  Bárdosi Linda, Berkes Dominik, Bíró Sarolt, Bocsor Karolina, Bognár Ádám, Bóla Csinszka, Csetényi Vivien, Fenyvesi Zsuzsanna, Gálffy Valéria, Hajdu Emma, Hegyi Angéla, Hofer Zsófia, Horvát Hanna, Horváth Bence, Hunyár Christopher, Kelemen Berta, Kiss-Horváth Bence, László MIlán, Majoros Luca, Mikó Léna, Molnár Dóra, Molnár Kinga, Muskáth Anna, Nyolcas Vivien, Pokrovenszki Alíz, Remete Dorina, Südi Rebeka, Vaskó Dominik, Zsákai Sára, Zsohár Zsanett

Külön köszönetet szeretnénk tolmácsolni a Bandiéra zászlóforgató csoport, az I.András Lovagrend Hagyományőrző Egyesület vezetőinek és a veszprémi Petőfi Színház vezetőségének az értékes jelmez-és kelléktári segítségért.

Egyben nagy-nagy köszönet a 40 diák szüleinek, akik támogatták a több hónapig zajló próbafolyamatot azzal, hogy lehetővé tették gyerekeik rendszeres próbára járását, közreműködését.

Külön köszönet Kelemen István színművésznek, mentorunknak a hallatlan profi, lelkes és szakmailag kiváló segítségéért

És ami a legfontosabb: Iskolánk színjátszócsoportja megkapta a „Legautentikusabb előadás” díját, illetve 100000.-Ft pénzjutalmat, melyet kulturális célra fogunk fordítani.