Országos Tanulmányi Verseny országos forduló 6. helyezés német nyelvből

Kiemelt kép
Csordás Eszter az Országos Tanulmányi Versenyen 6. helyezést ért el német nyelvből

Csordás Eszter, iskolánk 12. g osztályos tanulója 6. helyezést ért el az idei német nyelvi Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny (OKTV) országos döntőjében.

A versenyen 2 kategóriában nevezhetnek a középiskolás diákok. Eszter a második, nehezebb kategória versenyzői között indult, így két tannyelvű, német nemzetiségi és nyelvi tagozatos iskolák diákjai ellen versenyzett.

Az első, iskolai fordulón nyelvi tesztet kellett megoldani és fogalmazást írni. A versenybizottság csak a megadott szintet elért dolgozatokat vizsgálta meg, és a legjobb 60 diákot hívta be a második fordulóba. Eszter itt még a 40. helyen állt, de a tesztből, hallás utáni szövegértésből és beszélgetésből álló elődöntőn a 19. helyre küzdötte fel magát.

A döntőre március 27-én, Budapesten került sor, ahol hallás utáni szövegértés és több részből álló társalgási feladatok megoldása várt a versenyzőkre. A szóbeli döntőn többek között olyan témák szerepeltek, mint a művészet jelentősége az ember életében, a gyerekek lelki világa, a heliográf működése valamint modern irodalmi szövegek nyelvi elemzése.

A döntőbe jutott 36 középiskolás között Eszter végül minden várakozást felülmúlva a 6. helyen végzett.

A verseny jelentőségét az is mutatja, hogy az első 10 helyezett az egyetemi felvételi eljárásban 100 többletpontot kap.

Gratulálunk a kiemelkedő eredményhez Eszternek és felkészítő tanárának, Trischberger Zsuzsa tanárnőnek.