Chernel-hét

A Chernel-hét eseményei

A Chernel- hét eseményei
Április 11 és 17 között került megrendezésre, a névadónkról elnevezett projekt-hét, amely nyelvi- literatúra-, természettudományos és egyéb rendezvényeket, vetélkedőket, játékos feladatokat tartalmazott kicsiknek és nagyoknak.
A fenntarthatóság jegyében zajló Komplex-vetélkedő és a Chernel-vetélkedő idei témája a Parányok volt. A tanulók fizika, biológia, földrajz és kémia tantárgyakból kaptak játékos kérdéseket, végeztek kísérleteket.
A nyelvi napon, április 15-én, nyelvi vetélkedőn vehettek részt az 5-6. évfolyamon angol nyelvet tanuló gyerekek. A 8- évfolyamosok vezetésével pedig német nyelvi vetélkedőn ismerkedhettek a nyelv szépségeivel. A nagyok próbanyelvvizsgán mérhették össze tudásukat.
A költészet napi programunkon a gimnazisták egy 15 állomásból álló irodalmi barangoláson vehettek részt az iskola legkülönbözőbb terein. Az egyes állomásokon olyan verset hallhattak diáktársaiktól, mely az adott helyszínre legjellemzőbb klasszikus vagy kortárs szerző műve. Az osztályokat „túravezetők” segítették az egyes helyszínek megtalálásában.
A kisebbeknek olyan verses könyvet kellett alkotniuk, melyekbe minden diák saját kedvenc versét és annak illusztrációját alkotta meg.