Informatika eredmények

Kiemelt kép
Logiscool

Duics Márk 6.a osztályos tanulónk kapta meg a Logiscool ösztöndíjat. A Logiscool Székesfehérvár feIajánlásából iskolánk egy lelkes tanulója ingyenesen részt vehet egy féléves Logiscool programozó kurzuson.

Megkértük Márkot, mondja el frissen szerzett tapasztalatait.

Meglepődtél, amikor kiderült, hogy te kapod meg a Logiscool ösztöndíját?

- Igen, nagyon, mert nem számítottam rá. Én már tavaly is nagyon szerettem volna a Logischool foglalkozásokra járni, de az iskolánkban sajnos nem tudták megszervezni. Ezért nagy meglepetés volt számomra és nagyon örültem neki.

Hetente hány alkalommal jársz a Logiscoolba?

- Hetente egyszer, keddenként, kétszer 45 percesek a foglalkozások.

Milyenek az oktatók?

- Én kellemesen csalódtam, mert azt hittem, hogy idősebb tanárok lesznek, de egyetemisták tanítanak, nagyon jó fejek, viccesek és kreatívak is, és nagyon jól el tudják magyarázni az anyagot. Egyénileg is segítenek annak, aki lemaradt, sőt akár tovább is ott maradnak azzal, aki esetleg hiányzott az előző órán.

Nagyon nehéz megtanulni programozást?

- Egyáltalán nem, mert most még csak egy kódrendszert kell kezelni, majd később tanulunk mi magunk kódokat írni. Fokozatosan építik fel, lépésről lépésre egyre nehezebb feladatokkal, így könnyen meg lehet tanulni.

Kinek ajánlanád a Logiscool tanfolyamait?

- Igazából mindenkinek, de főleg azoknak, akik nem csak játszani szeretnek a számítógépes játékokon, hanem az is érdekli őket, hogyan készülnek ezek a játékok. Segítségével egy kicsit bepillanthatunk a jövőbe.