Tájékoztatás a koronavírus fertőzéssel kapcsolatos helyzetről

                                                                                  Kedves Szülők!
 
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket a kialakult koronavírus-helyzettel összefüggő legfontosabb megelőző intézkedésekkel kapcsolatos feladatokról, amelyeket a Székesfehérvári Tankerület jelzett valamennyi iskolája számára.
 
1. Minden iskolai programot, ünnepséget, tábort, erdei iskolát, külföldi utazást – beleértve ebbe a Határtalanul! programot, az ERASMUS és ERASMUS+ programot, a külföldi nyelvtanfolyamot, valamint a testvériskolai látogatásokat is –, le kell mondanunk a tanulók, a pedagógusok és családjaik biztonsága érdekében. A jelen jelzés különösen vonatkozik a várhatóan a hét végén megrendezésre kerülő március 15-i nemzeti ünneppel kapcsolatos megemlékezésekre.

  2. Iskolánkban kiemelt figyelmet fordítunk a szükséges fertőtlenítés és takarítás rendszeres elvégeztetésére. Ezen felül ügyelünk arra is, hogy kézmosószer és kézfertőtlenítő szer minden mosdóban folyamatosan biztosított legyen, illetve lehetőség szerint a közösségi terekben is legyen kézfertőtlenítő szer.

3. Kérjük, Önök is hívják fel gyermekeik figyelmét a rendszeres és hatékony kézmosásra. (Ennek helyes technikája az iskola valamennyi mosdójában ki van függesztve, továbbá Önök is megnézhetik gyermekükkel együtt az ezt bemutató videót, melyet a https://koronavirus.gov.hu/megelozes linken érhetnek el.)

4. Az indokolatlan pánik elkerülése érdekében szeretnénk felhívni a szülők és pedagógusok figyelmét arra, hogy csak a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon (https://koronavirus.gov.hu) szereplő információkat vegyék figyelembe.

5. A korábban már megküldött levelekben foglaltakat kiegészítve kérjük, hogy azok, akik bármilyen módon kapcsolatba kerülhettek fertőzött személlyel itthon vagy külföldi tartózkodásuk során, ne jöjjenek be az iskolába, maradjanak otthon és haladéktalanul hívják fel telefonon a háziorvosukat, és kövessék az ő utasításait, ezen kívül más teendőjük nincsen.
 
 
Megértésüket és segítő együttműködésüket megköszönve:  
 
                                                                                                                             Csordásné Bölcsics Márta  
                                                                                                                                             igazgató
                                                                                                                   Chernel István Általános Iskola és Gimnázium

Fájlcsatolmány