Ginnáziumi beiratkozás

Gimnáziumi beiratkozás 2020-21-es tanévre

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020, (III. Il.) Korm. rendelet valamint a 10/2020 (V.29) EMMI határozat alapján a Chernel István Általános Iskola és Gimnázium, gimnáziumi tagozatára (7. G osztályba)  a beiratkozás a következő módokon történhet:

A középfokú iskolába felvételt nyert tanuló szülője vagy törvényes képviselője útján az iskolába személyesen vagy elektronikus úton is beiratkozhat, június 22 és 24 között.

Személyes beiratkozás igénye esetén június 17 és 19 között lehet időpontot foglalni telefonon a 06 (22) 579-018 telefonszámon.

Elektronikus beiratkozás esetén a Köznevelési Regisztrációs és Tanulmányi Alaprendszer (a továbbiakban: KRÉTA) üzemeltetője a KRÉTA e-Ügyintézés felületén 2020. június 15-tól 26-ig biztosítja a szülő vagy törvényes képviselő részére, hogy a középfokú iskolába felvételt nyert tanuló adatait beküldhesse a középfokú iskola részére a »Beiratkozás középfokú intézménybe” (BKI) folyamat segítségével.

Az iskola lehetőséget biztosít arra, hogy amennyiben a szülő vagy a törvényes képviselő a beiratkozásra rendelkezésre álló időben a KRÉTA használatával nem tudja megküldeni a beiratkozáshoz szükséges adatokat, akkor a személyi azonosításra alkalmas iratokat a 2020/2021. tanév első napján is bemutathatja az intézményben.

Azon tanulók számára, akik középiskolai tanulmányaikat más intézményben folytatják a 2020-2021-es tanévben, elektronikus úton, a Kréta rendszeren keresztül megküldjük a bizonyítvány másolatát, ennek segítségével tudnak az új iskolájukba beiratkozni.